Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo
in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

mco

Kontaktni podatki

Telefon: 02 719 41 41 Mobitel: 040 345 281
Elektronski naslov: mcormoz@siol.net

Severolandija 2017 vabi!

Počitniški kompas 2017

EVS predstavitev

Naša EVS prostovoljca, Amila in Emrah, sta v okviru EVS projekta Grow with us, ki ga omogoča program Erasmus+, izdelala predstavitev o možnostih, ki jih EVS nudi mladim. Predstavitev si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Občina Ormož objavila Javni razpis za sofinanciranje dejavnosti društev

 JAVNI RAZPIS za sofinanciranje programov dejavnosti drugih društev in zvez iz proračuna Občine Ormož v letu 2017. Rok za prijavo je do vključno petka, 12.05.2017. Več informacij o razpisu na spletni strani Občine Ormož: http://www.ormoz.si/povezava.aspx?pid=824

Preberi več

Slovenski dnevi knjige v Ormožu 2017

Z željo vzdrževati bogato kulturno dogajanje v lokalnem okolju, ozaveščati in dvigovati  bralno kulturo nudimo v sklopu Slovenskih dnevov knjige tudi v Ormožu prostor mladim in starejšim za  izražanje različnih mnenj in kulturnih praks. 

Letos bodo v organizaciji Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož in Ljudske univerze Ormož, enote Mladinski center Ormož Slovenski dnevi knjige v Ormožu potekali od 19. do 22. aprila 2017, na dveh lokacijah: v prostoru ormoške knjižnice na naslovu Žigrova ulica 6b in v prostoru Mladinskega centra v ormoškem gradu na naslovu Grajski trg 3.

Program:

Preberi več

EVS projekt GROW WITH US

EVS projekt: Grow with us

(Številka projekta: 2016-3-SI02-KA105-013913)

Sodelujoči državi: LJUDSKA UNIVERZA ORMOZ (Slovenija) –gostiteljska organizacija in Udruzenje "Mladi Volonteri" (Bosna in Hercegovina) – pošiljajoča organizacija

Trajanje EVS mobilnosti: 2 mesca (od 10. aprila do 9. junija 2017)

Kot organizacija, ki izvaja prvi gostiteljski projekt, smo se odločili, da najprej vključimo dva prostovoljca za EVS mobilnost dveh mesecev. Izmed prijavljenih mladih smo za udeležbo v projektu izbrali Emraha Kazaza in Amilo Hodžić iz Bosne in Hercegovine.

Evropsko prostovoljsko službo bosta opravljala znotraj širokega nabora aktivnosti, pri katerih jim lahko nudimo vso potrebno pomoč in podporo. Med drugim so to: različne kulturne dejavnosti, dejavnosti na področju multimedije (fotografija, računalniško oblikovanje, 3D tiskanje), glasbeno ustvarjanje, literarne dejavnosti,  športne aktivnosti, sodelovanje v lokalnem okolju na področju vinogradništva, vrtnarstva, hortikulture, zeliščarstva in kmetovanja, turizem in prosti čas.

Prisotnost mladih prostovoljcev iz drugega kulturnega, jezikovnega in verskega okolja bo nedvomno poživila in popestrila naše lokalno okolje. S projektom »Grow with us« želimo mlade iz naše okolice nagovarjati, da izkoristijo možnosti, ki jih ponujata program Erasmus+ in EVS. S prostovoljcema, ki ju bomo gostili, bomo preko predstavitvenih aktivnosti obveščali zainteresirano javnost o rezultatih, doseženih z našim projektom in jih informirali o dogodkih, ki jih bomo organizirali. Zavzemali se bomo za oblikovanje različnega promocijskega gradiva (zloženke, videi), ki bo prosto dostopno in javno objavljeno.

Emrah in Amila bosta z nami v Ormožu 2 mesca,  in sicer od 10. aprila do 9. junija 2017.

Vabimo vas, da ju toplo sprejmete in obiščete v prostorih Mladinskega centra Ormož, v ormoškem gradu ali ju počastite s svojim obiskom na njunih organiziranih aktivnostih.

Preberi več

Natečaj Velike misli mladih Prlekov

Mladinski center Ormož zbira izvirne, domiselne, simpatične, modre, nenavadne – VELIKE MISLI mladih na temo BRANJE. Vzpodbujamo vas, da na široko razmišljate o branju: kaj vse berete, kdaj berete, s kom, kje, kako, zakaj berete, kaj vam pomeni branje, kaj vam omogoča, ponuja, kakšne občutke vse vam poraja branje. Misli so lahko zapisane v poljubni obliki (v obliki enostavne povedi, stavka, pregovora ali v krajši verzni obliki), pri izbiri najboljših misli bomo pozorni na sporočilnost in izvirnost.

Misli pošljite do petka, 14. aprila, na e-naslov: mcormoz@siol.net ali preko FB:  https://www.facebook.com/mcormoz/. Lahko jih prinesete ali pridete povedat v Mladinski center Ormož, ki se nahaja v ormoškem gradu.

Misel opremite s podatki: ime in priimek avtorja, starost, e-naslov, po potrebi še šolo in razred/letnik, ki ga obiskujete.

Najboljše bo ocenila in izbrala tričlanska komisija in bodo simbolno nagrajene.

Vse miselne prispevke bomo predstavili na priložnostni razstavi v času Slovenskih dnevov knjige v Ormožu, predvidoma v soboto, 22. 4. 2017. Vabimo vas tudi, da se udeležite delavnice, ki bo v sredo, 20. 4. 2017, na kateri bomo misli ilustrirali,  uokvirili in pripravili na razstavo Velikih misli mladih Prlekov. 

Preberi več

Obisk na delovnem mestu

MCO NA VELIKO ODPIRA SVOJA VRATA

DNEVNI CENTER MCO VABI! Vrata MCO so odprta vsak delavnik do 16. ure. Tukaj se lahko družite, učite, zabavate.
Po predhodnem dogovoru vam - učencem in dijakom - lahko nudimo brezplačno učno pomoč. Tukaj lahko realizirate svoje ideje, predstavljate svoje konjičke. Prostor MCO lahko koristite za razvijanje talentov, mladi umetniki, znanstveniki, raziskovalci, zato
PRIDITE V DNEVNI CENTER MCO!

Preberi več

Anketa- Mladinski center Ormož

Da bo naše  delo še bolj kvalitetno, aktualno in vam zanimivo, vas prosimo, da rešite našo kratko anketo, ki vam bo vzela 1 minuto 48 sekund časa, nam pa bo podala koristne informacije.

Za vstop v ANKETO, prosimo, kliknite tukaj.

HVALA!!!

 

Preberi več

OBVESTILO - MCO je postal enota LJUDSKE UNIVERZE ORMOŽ

Spremenjena lokacija MCO

Spoštovani!

Obveščamo vas, da se je Mladinski center Ormož preselil na novo lokacijo, in sicer v ormoški grad, na naslov Kolodvorska cesta 9.

Lepo vabljeni v naše nove grajske prostore!

Preberi več

KLAUDIJIN BLOG

Klaudija Bogdan je varovanka Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, Delovne enote VDC Ormož in se od leta 2008 vključuje v zunanje aktivnosti na Mladinskem centru Ormož. Vsak četrtek od 11. do 14. ure opravlja lažja administrativna dela na računalniku. Ker je Klaudija oseba z izdelanimi stališči, nazori in pogledi na življenje in družbo, bo za vas pisala BLOG.

 

Vabljeni k branju in komentiranju.

 

Preberi več