Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo
in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

mco

Kontaktni podatki

Telefon: 02 719 41 41 Mobitel: 040 345 281
Elektronski naslov: mcormoz@siol.net

Zimske počitniške aktivnosti

Mreža informativnih točk za mlade v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž

Podpisniki dogovora o sodelovanju v MREŽI INFORMATIVNIH TOČK ZA MLDE V OBČINAH ORMOŽ, SREDIŠČE OB DRAVI IN SVETI TOMAŽ pristopamo k sodelovanju na področju informiranja mladih in za mlade. Zavzemamo se za medsebojno izmenjavo informacij z namenom ureditve področja informiranja mladih, racionalizacije, jasnosti, preglednosti, urejenosti in ekonomičnosti izmenjave in posredovanja informacij, ki so pomembne mladim.

Naše usluge na področju informiranja mladih so na voljo vsem mladim brez razlik in izjem. Dostop do informacij bomo omogočili brez predhodne najave vsem mladim, ne glede na njihov položaj, kraj bivanja ali socialni status.

Vsak uporabnik je sprejet kot posameznik, odgovor pa je prilagojen njegovim zahtevam.

Informiranje je za mlade brezplačno, posredovane informacije pa uporabne, točne, veljavne in celovite.

Pri svojem delu spoštujemo uporabnikovo zasebnosti in anonimnost. Zagotavljamo objektivnost informacij z vsestranskim pristopom k uporabi virov.

Pri izvajanju informacijske dejavnosti za mlade sledimo usmeritvam, ki izhajajo iz naslednjih pomembnejših dokumentov:

Evropska listina informiranja za mlade ERYCA

 - Resolucija Sveta EU o informiranju in participaciji (Uradni list Evropske unije,  7. 12. 2006)

- Programski dokument Mladinskega sveta Slovenije Informiranje mladih (Mladinski svet Slovenije, 2011)

 

Dogovor o sodelovanju

Preberi več

Analiza ankete "Dnevni center MCO"

Analiza ankete "Dnevni center MCO" je dostopna tukaj.

Preberi več

Analiza ankete "Poznavanje in ocena delovanja MC Ormož"

 

Analiza ankete Poznavanje in ocena delovanja MC Ormož je dostopna tukaj.

Preberi več

RAZPIS ZA MLADINSKEGA DELAVCA

Na podlagi javnega razpisa Zaposlitev na področju mladinskega dela v mladinskem sektorju objavljamo prosto delovno mesto mladinski delavec na področju mladinskega dela (m/ž).

 

Pogoji:

 • starost od 15 do vključno 29 let;
 • mladi iskalec prve zaposlitve oz. mladi, ki ni v delovnem razmerju ali samozaposlen oz. mladi, ki se ne izobražuje ali usposablja za namen povečanja spretnosti, znanj in kompetenc za izboljšanje položaja na trgu dela vsaj od 11. 9. 2017 naprej in je registrirano brezposeln pri Zavodu RS za zaposlovanje;
 • zelo dobro poznavanje mladinskega dela, dela Mladinskega centra Ormož in Ljudske univerze Ormož;
 • napredno obvladovanje dela z računalnikom (MS Office) in internetnimi orodji;
 • pisno in govorno znanje slovenskega jezika;
 • pisno in govorno znanje angleškega jezika.

Pričakovanja:

 • poznavanje dela za področje mladinskega dela;
 • odgovornost za strokovno, sistematično in učinkovito opravljeno delo, organiziranje, načrtovanje posameznega področja dela in dogodkov;
 • komunikativnost in občutek za solidarnost ter korekten odnos do uporabnikov in  sodelavcev;
 • občasno popoldansko delo v skladu z zahtevami delovnega procesa. 

Glavne delovne naloge mladinskega delavca:

 • sodelovanje pri analizi in prenovi programov MCO;
 • razvoj materialov za izvedbo programov MCO;
 • sodelovanje pri izvedbi programov MCO;
 • sodelovanje z uporabniki in institucijami v lokalnih okoljih (vrtci, šole, VDC, društva, …);
 • sodelovanje pri načrtovanju in izvedbi ter vrednotenje mladinskih akcij v sodelovanju z mladimi;
 • delovanje z mladimi v skupinah in timih; 
 • pomoč pri prijavi in poročanju na razpise za sofinanciranje mladinskega programa;
 • pregled in priprava razpisov z mladinskega  področja; 
 • spremljanje razpisov na mladinskem področju;
 • spremljanje in izmenjava izkušenj s sorodnimi mladinskimi organizacijami;
 • sodelovanje pri pregledu obstoječih programov usposabljanj in njihova vključitev v sistem Nefiks;
 • druge naloge s področja dela po nalogu vodje mladinskih programov ali direktorja.


Pisne vloge naj kandidati pošljejo na elektronski naslov  viki.ivanusa@guest.arnes.si  in sicer najkasneje do sobote, 20. januarja 2018. Vloga naj vsebuje CV v formatu Europass in motivacijsko pismo do 350 besed.
Dodatne informacije dobite na elektronskem naslovu  mcormoz@siol.net  .
Delovno razmerje se sklepa za določen čas 9 mesecev, od 1. februarja 2018 do 31. oktobra 2018, s polnim delovnim časom. Delo bo potekalo na sedežu Ljudske univerze Ormož in v enoti Mladinski center Ormož.

Pogodba o zaposlitvi bo sklenjena samo v primeru, da bo Ljudska univerza Ormož uspešna na javnem razpisu Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport.

 

www.lu-ormoz.si/pages/topics/razpis-za-mladinskega-delavca.php

Preberi več

Severolandija 2017 vabi!

Počitniški kompas 2017

EVS predstavitev

Naša EVS prostovoljca, Amila in Emrah, sta v okviru EVS projekta Grow with us, ki ga omogoča program Erasmus+, izdelala predstavitev o možnostih, ki jih EVS nudi mladim. Predstavitev si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Občina Ormož objavila Javni razpis za sofinanciranje dejavnosti društev

 JAVNI RAZPIS za sofinanciranje programov dejavnosti drugih društev in zvez iz proračuna Občine Ormož v letu 2017. Rok za prijavo je do vključno petka, 12.05.2017. Več informacij o razpisu na spletni strani Občine Ormož: http://www.ormoz.si/povezava.aspx?pid=824

Preberi več

Slovenski dnevi knjige v Ormožu 2017

Z željo vzdrževati bogato kulturno dogajanje v lokalnem okolju, ozaveščati in dvigovati  bralno kulturo nudimo v sklopu Slovenskih dnevov knjige tudi v Ormožu prostor mladim in starejšim za  izražanje različnih mnenj in kulturnih praks. 

Letos bodo v organizaciji Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož in Ljudske univerze Ormož, enote Mladinski center Ormož Slovenski dnevi knjige v Ormožu potekali od 19. do 22. aprila 2017, na dveh lokacijah: v prostoru ormoške knjižnice na naslovu Žigrova ulica 6b in v prostoru Mladinskega centra v ormoškem gradu na naslovu Grajski trg 3.

Program:

Preberi več

EVS projekt GROW WITH US

EVS projekt: Grow with us

(Številka projekta: 2016-3-SI02-KA105-013913)

Sodelujoči državi: LJUDSKA UNIVERZA ORMOZ (Slovenija) –gostiteljska organizacija in Udruzenje "Mladi Volonteri" (Bosna in Hercegovina) – pošiljajoča organizacija

Trajanje EVS mobilnosti: 2 mesca (od 10. aprila do 9. junija 2017)

Kot organizacija, ki izvaja prvi gostiteljski projekt, smo se odločili, da najprej vključimo dva prostovoljca za EVS mobilnost dveh mesecev. Izmed prijavljenih mladih smo za udeležbo v projektu izbrali Emraha Kazaza in Amilo Hodžić iz Bosne in Hercegovine.

Evropsko prostovoljsko službo bosta opravljala znotraj širokega nabora aktivnosti, pri katerih jim lahko nudimo vso potrebno pomoč in podporo. Med drugim so to: različne kulturne dejavnosti, dejavnosti na področju multimedije (fotografija, računalniško oblikovanje, 3D tiskanje), glasbeno ustvarjanje, literarne dejavnosti,  športne aktivnosti, sodelovanje v lokalnem okolju na področju vinogradništva, vrtnarstva, hortikulture, zeliščarstva in kmetovanja, turizem in prosti čas.

Prisotnost mladih prostovoljcev iz drugega kulturnega, jezikovnega in verskega okolja bo nedvomno poživila in popestrila naše lokalno okolje. S projektom »Grow with us« želimo mlade iz naše okolice nagovarjati, da izkoristijo možnosti, ki jih ponujata program Erasmus+ in EVS. S prostovoljcema, ki ju bomo gostili, bomo preko predstavitvenih aktivnosti obveščali zainteresirano javnost o rezultatih, doseženih z našim projektom in jih informirali o dogodkih, ki jih bomo organizirali. Zavzemali se bomo za oblikovanje različnega promocijskega gradiva (zloženke, videi), ki bo prosto dostopno in javno objavljeno.

Emrah in Amila bosta z nami v Ormožu 2 mesca,  in sicer od 10. aprila do 9. junija 2017.

Vabimo vas, da ju toplo sprejmete in obiščete v prostorih Mladinskega centra Ormož, v ormoškem gradu ali ju počastite s svojim obiskom na njunih organiziranih aktivnostih.

Preberi več

Natečaj Velike misli mladih Prlekov

Mladinski center Ormož zbira izvirne, domiselne, simpatične, modre, nenavadne – VELIKE MISLI mladih na temo BRANJE. Vzpodbujamo vas, da na široko razmišljate o branju: kaj vse berete, kdaj berete, s kom, kje, kako, zakaj berete, kaj vam pomeni branje, kaj vam omogoča, ponuja, kakšne občutke vse vam poraja branje. Misli so lahko zapisane v poljubni obliki (v obliki enostavne povedi, stavka, pregovora ali v krajši verzni obliki), pri izbiri najboljših misli bomo pozorni na sporočilnost in izvirnost.

Misli pošljite do petka, 14. aprila, na e-naslov: mcormoz@siol.net ali preko FB:  https://www.facebook.com/mcormoz/. Lahko jih prinesete ali pridete povedat v Mladinski center Ormož, ki se nahaja v ormoškem gradu.

Misel opremite s podatki: ime in priimek avtorja, starost, e-naslov, po potrebi še šolo in razred/letnik, ki ga obiskujete.

Najboljše bo ocenila in izbrala tričlanska komisija in bodo simbolno nagrajene.

Vse miselne prispevke bomo predstavili na priložnostni razstavi v času Slovenskih dnevov knjige v Ormožu, predvidoma v soboto, 22. 4. 2017. Vabimo vas tudi, da se udeležite delavnice, ki bo v sredo, 20. 4. 2017, na kateri bomo misli ilustrirali,  uokvirili in pripravili na razstavo Velikih misli mladih Prlekov. 

Preberi več

Obisk na delovnem mestu

MCO NA VELIKO ODPIRA SVOJA VRATA

DNEVNI CENTER MCO VABI! Vrata MCO so odprta vsak delavnik do 16. ure. Tukaj se lahko družite, učite, zabavate.
Po predhodnem dogovoru vam - učencem in dijakom - lahko nudimo brezplačno učno pomoč. Tukaj lahko realizirate svoje ideje, predstavljate svoje konjičke. Prostor MCO lahko koristite za razvijanje talentov, mladi umetniki, znanstveniki, raziskovalci, zato
PRIDITE V DNEVNI CENTER MCO!

Preberi več

Anketa- Mladinski center Ormož

Da bo naše  delo še bolj kvalitetno, aktualno in vam zanimivo, vas prosimo, da rešite našo kratko anketo, ki vam bo vzela 1 minuto 48 sekund časa, nam pa bo podala koristne informacije.

Za vstop v ANKETO, prosimo, kliknite tukaj.

HVALA!!!

 

Preberi več

OBVESTILO - MCO je postal enota LJUDSKE UNIVERZE ORMOŽ

Spremenjena lokacija MCO

Spoštovani!

Obveščamo vas, da se je Mladinski center Ormož preselil na novo lokacijo, in sicer v ormoški grad, na naslov Kolodvorska cesta 9.

Lepo vabljeni v naše nove grajske prostore!

Preberi več

KLAUDIJIN BLOG

Klaudija Bogdan je varovanka Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, Delovne enote VDC Ormož in se od leta 2008 vključuje v zunanje aktivnosti na Mladinskem centru Ormož. Vsak četrtek od 11. do 14. ure opravlja lažja administrativna dela na računalniku. Ker je Klaudija oseba z izdelanimi stališči, nazori in pogledi na življenje in družbo, bo za vas pisala BLOG.

 

Vabljeni k branju in komentiranju.

 

Preberi več