Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo
in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

mco

Kontaktni podatki

Telefon: 02 719 41 41 Mobitel: 040 345 281
Elektronski naslov: mcormoz@siol.net

PRIJAVA na e-obveščanje

 Tukaj se lahko prijavite na e-obveščanje.

Preberi več

Mesečni plan za mesec oktober

Iščemo nove prostovoljce_ke

V tem šolskem letu bomo program Mladinske delavnice izvajali tudi na naših lokalnih osnovnih šolah. Vabljeni prostovoljci do 30 let, ki želite sodelovati in izvajati preventivne aktivnosti z mladimi, da se nam pridružite. 

Več tukaj.

 

 

Preberi več

Prenovljen portal mlad.si

Za mlade je na voljo prenovljen portal mlad.si. Ta na enem mestu ponuja vse aktualne informacije za mlade na poti v odraslost in je namenjen informiranju in aktiviranju mladih. Na portalu lahko najdete vsebine iz sveta izobraževanja, zaposlovanja, bivanja, kulture, zdravja, športa, prostovoljstva, mobilnosti, vključevanja in še marsičesa.

Kliknite na predstavitveni video in mlad.si ter spoznajte uporabnost in mladostnost portala.

 

Preberi več

Aktualen Razpis Ustanove dr. Antona Trstenjaka za sofinanciranje doktorskega študija

 Na spletni strani Ustanove dr. Antona Trstenjaka je objavljen razpis za sofinanciranje doktorskega študija- tukaj.

Rok za prijavo je najkasneje do 10. 11. 2018.

Preberi več

Ewelina se predstavi

Zdravo! I’m Ewelina from Poland and I will live in Ormoz for 4 months, thanks to the project Erasmus+ European Voluntary Service #EVS. Well, many of you probably think… “Erasmus+ EVS? No idea! Is it related to universities?” There are Erasmus+ projects related to higher education, like university exchange, however EVS is something different.

It is a volunteering project that gives opportunity to young people to go abroad, be active and productive, meet new people and travel. You do not have to be a student. Actually, if you finished highschool and have no idea what to do next or if you want to find out what you really like… EVS could be your answer! You have to be 17 – 30 years old. What is extra important: project is financed, so no worries about being hungry all the time!  As a volunteer you will get pocket money, money for food, you will also have accommodation provided and travel cost reimbursed. Sounds cool, yeah?

And what do I do here in Ormoz? I became a part of MCO team and I support activities in youth center. I will organise meetings about Poland and European projects, and I hope to have lots of fun!

Zdravo! Ime mi je Ewelina in prihajam iz Poljske. V Ormožu bom naslednje 4 mesec, to pa zaradi projekta Erasmus+ Evropski prostovoljski servis #EVS. Verjetno ste pomislili - “Erasmus+ EVS? Nimam pojma! Mogoče je povezano s študentsko izmenjavo?” Res je, so tudi Erasmus+ projekti, ki so povezani z višjo izobrazbo, kot so študentske izmenjave, ampak EVS je nekaj drugega.

To je prostovoljski projekt, ki daje priložnosti mladim ljudem, da lahko gredo v tujino ter so lahko aktivni in produktivni, spoznajo nove ljudi in potujejo. Ni potrebno, da si študent. Pravzaprav, če si končal srednjo šolo in ne veš kaj bi počel v prihodnosti ali pa želiš preprosto ugotoviti kaj te v resnici zanima. EVS bi lahko bil tvoj odgovor! Star moraš biti med 17 in 30 let. In kaj je še posebej pomembno: projekt je financiran, tako da ni strahu da bi bil lačen! ???? Kot prostovoljec boš dobil denar za hrano. Dobil boš tudi zastonj nastanitev ter povrnjene potne stroške. Sliši se dobro, a?

In kaj počnem v Ormožu? Postala sem del ekipe MCO - Mladinski center Ormož, enota Ljudske univerze Ormož in podpiram aktivnosti v mladinskem centru. Organizirala bom različne dogodke, predstavljala Poljsko in Evropske projekte. Predvsem pa upam, da bom uživala. Ewelina Sobecka #EVS #Erasmusplus #MCO #Movit #slovenia

Preberi več

Iščemo prostovoljce za izvajanje mladinskih delavnic

Vsi, ki vas zanima delo z mladostniki in moderiranje manjših skupin se nam lahko z novim šolskim letom 2018/2019 pridružite kot prostovoljci pri izvajanju Mladinskih delavnic.

Preberi več

Erasmus+ projekt Empowered for the future - letovanje v Novem Vinodolskem

Ljudska univerza Ormož smo partner Erasmus+ projekta Empowered for the future, v katerem sodelujemo z Udrugo udomitelja i obiteljskih domova "Nada" Ivanec, ki je projekt prijavila, in Udruženjem Nova generacija iz Bosne in Hercegovine. 

Projekt je prvenstveno namenjen mladim, ki živijo v rejniških družinah, pa tudi vsem drugim ranljivim skupinam ter posameznikom z manj priložnosti. 

 

V okviru projekta bomo mladim omogočili srečanje v Novem Vinodolskem na Hrvaškem, ki bo od 21. avgusta do 30. avgusta. K sodelovanju vabimo mlade od 15 do 23 leta. Na voljo je 10 mest za dekleta in 10 za fante. Skozi delavnice in druženja bomo mlade iz rejniških družin in otroke z manj priložnostmi pripravili na samostojno življenje, razširili njihovo socialno mrežo, jim pomagali ozavestiti njihove kvalitete, močne plati in priložnosti, gradili njihovo samozavest in samospoštovanje ter jih opolnomočili za vstop na trg dela. 


Poleg vzgojnih in poučnih vsebin pa bo še vedno tudi dovolj časa za druženje z mladimi iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine, za zabavo, kopanje in morske užitke.

 

Delavnice in letovanje je za mlade udeležence brezplačno, saj projekt financira Evropska unija.

 

Vabimo vse, ki se želijo družiti, se mimogrede še česa naučiti ter preživeti prijeten in brezskrben čas na morju, da se prijavijo do 15. julija 2018 na Ljudski univerzi Ormož, Vrazova ulica 12, 2270 Ormož ali pošljejo izpolnjene izjave in soglasje.

 

V poletnem času bomo izvedli še pripravljalni sestanek, v katerem bomo sodelujočim natančno pojasnili vse podrobnosti.

Preberi več

POČITNIŠKI KOMPAS 2018

Počitniški kompas 2018 vam posreduje najpomembnejše informacije o prostočasnih aktivnosti na ormoškem v času poletnih počitnic. Izberite kaj zase in uživajte tudi v naši družbi!

 

Želimo vam brezskrbne, zanimive, igrive, nepozabne, polne različnih doživetij zaslužene počitnice! 

Ekipa MCO

Preberi več

Razpis UNESCO za mlade strokovnjake

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo javni razpis: Poziv k sodelovanju v UNESCO programu za mlade strokovnjake 2018. 
Program je namenjen mladim diplomantom z različnih področij. Izbrani kandidati bodo z Unescom sklenili pogodbo za obdobje enega leta, z možnostjo podaljšanja. Rok za prijave je 31. maj 2018. 
Več podrobnosti najdete na --> 

Preberi več

EVS projekt GROW WITH US 2 (Slovenija - Poljska)

 EVS projekt: Grow with us 2

(Številka projekta: 2017-3-SI02-KA105-014381)

Sodelujoči državi: Gostiteljska organizacija LJUDSKA UNIVERZA ORMOZ (Slovenija) in  pošiljajoča organizacija IOGT Poljska (Bytom, Poljska)

Trajanje EVS mobilnosti: 4 mesce (od 16. julija do 16. novembra 2018)

Ljudska univerza Ormož, enota Mladinski center Ormož, predstavlja središčno točko, kjer imajo mladi vseh starosti in nazorov priložnost ustvarjati in razvijati najrazličnejše klubske aktivnosti, nudimo možnost preventivnega delovanja, neformalnega izobraževanja in usposabljanja mladih na lokalni ravni in širše. Delo na mladinskem področju je dinamično, s svojim delovanjem stremimo k boljši, strpnejši in bolj kohezivni družbi, ki je odprta in vpeta v družbeno življenje.

Z našim delovanjem želimo preseči lokalno okolje, zato ga nadgrajujemo tudi z mednarodnimi mladinskimi programi, trenutno s programom Evropske prostovoljske službe (EVS). Letos bomo izvedli naš drugi EVS projekt, s katerim želimo opolnomočiti mlade, jih spodbuditi k aktivnejšemu delovanju v družbi in jim nuditi spodbudno okolje in priložnost za osebno rast, zato je naziv EVS projekta »Grow with us 2« ali »Rastimo skupaj 2«. Cilji, ki jih bomo skozi projekt EVS uresničevali, so na lokalni ravni oblikovati temelje za vključujočo družbo in medkulturno sobivanje.

 

Kot organizacija, ki izvaja drugi gostiteljski EVS projekt, smo se odločili, da v  EVS mobilnost, ki bo trajala 4 mesce, vključimo dva prostovoljca iz Poljske.

Evropsko prostovoljsko službo bosta opravljala znotraj širokega nabora aktivnosti, pri katerih jim lahko nudimo vso potrebno pomoč in podporo. Med drugim so to: različne kulturne dejavnosti, dejavnosti na področju multimedije (fotografija, računalniško oblikovanje, 3D tiskanje), glasbeno ustvarjanje, literarne dejavnosti,  športne aktivnosti, sodelovanje v lokalnem okolju na področju vinogradništva, vrtnarstva, hortikulture, zeliščarstva in kmetovanja, turizem in prosti čas.

Prisotnost mladih prostovoljcev iz drugega kulturnega in jezikovnega okolja bo nedvomno poživila in popestrila naše lokalno okolje. S projektom »Grow with us 2« želimo mlade iz naše okolice nagovarjati, da izkoristijo možnosti, ki jih ponujata program Erasmus+ in EVS. S prostovoljcema, ki ju bomo gostili, bomo preko predstavitvenih aktivnosti obveščali zainteresirano javnost o rezultatih, doseženih z našim projektom in jih informirali o dogodkih, ki jih bomo organizirali. Zavzemali se bomo za oblikovanje različnega promocijskega gradiva (zloženke, videi), ki bo prosto dostopno in javno objavljeno.

Prostovoljca iz Poljske bosta z nami v Ormožu 4 mesce,  in sicer od 16. julija do 16. novembra 2018.

 

Vabimo vas, da ju toplo sprejmete in obiščete v prostorih Mladinskega centra Ormož, v ormoškem gradu ali ju počastite s svojim obiskom na njunih organiziranih aktivnostih.

Preberi več

Anketa

Pozdravljeni! Ker želimo izboljšati kakovost naših vsebin, smo za vas pripravili kratko anonimno anketo. Prosimo, če si vzamete nekaj minut in s klikom tukaj pričnete z izpolnjevanjem ankete. 

Preberi več

Zimske počitniške aktivnosti

Mreža informativnih točk za mlade v občinah Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž

Podpisniki dogovora o sodelovanju v MREŽI INFORMATIVNIH TOČK ZA MLDE V OBČINAH ORMOŽ, SREDIŠČE OB DRAVI IN SVETI TOMAŽ pristopamo k sodelovanju na področju informiranja mladih in za mlade. Zavzemamo se za medsebojno izmenjavo informacij z namenom ureditve področja informiranja mladih, racionalizacije, jasnosti, preglednosti, urejenosti in ekonomičnosti izmenjave in posredovanja informacij, ki so pomembne mladim.

Naše usluge na področju informiranja mladih so na voljo vsem mladim brez razlik in izjem. Dostop do informacij bomo omogočili brez predhodne najave vsem mladim, ne glede na njihov položaj, kraj bivanja ali socialni status.

Vsak uporabnik je sprejet kot posameznik, odgovor pa je prilagojen njegovim zahtevam.

Informiranje je za mlade brezplačno, posredovane informacije pa uporabne, točne, veljavne in celovite.

Pri svojem delu spoštujemo uporabnikovo zasebnosti in anonimnost. Zagotavljamo objektivnost informacij z vsestranskim pristopom k uporabi virov.

Pri izvajanju informacijske dejavnosti za mlade sledimo usmeritvam, ki izhajajo iz naslednjih pomembnejših dokumentov:

Evropska listina informiranja za mlade ERYCA

 - Resolucija Sveta EU o informiranju in participaciji (Uradni list Evropske unije,  7. 12. 2006)

- Programski dokument Mladinskega sveta Slovenije Informiranje mladih (Mladinski svet Slovenije, 2011)

 

Dogovor o sodelovanju

Preberi več

Analiza ankete "Dnevni center MCO"

Analiza ankete "Dnevni center MCO" je dostopna tukaj.

Preberi več

Analiza ankete "Poznavanje in ocena delovanja MC Ormož"

 

Analiza ankete Poznavanje in ocena delovanja MC Ormož je dostopna tukaj.

Preberi več

EVS predstavitev prostovoljcev Amile in Emraha

Naša EVS prostovoljca, Amila in Emrah, sta v okviru EVS projekta Grow with us, ki ga omogoča program Erasmus+, izdelala predstavitev o možnostih, ki jih EVS nudi mladim. Predstavitev si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Obisk na delovnem mestu

MCO NA VELIKO ODPIRA SVOJA VRATA

DNEVNI CENTER MCO VABI! Vrata MCO so odprta vsak delavnik do 16. ure. Tukaj se lahko družite, učite, zabavate.
Po predhodnem dogovoru vam - učencem in dijakom - lahko nudimo brezplačno učno pomoč. Tukaj lahko realizirate svoje ideje, predstavljate svoje konjičke. Prostor MCO lahko koristite za razvijanje talentov, mladi umetniki, znanstveniki, raziskovalci, zato
PRIDITE V DNEVNI CENTER MCO!

Preberi več

Anketa- Mladinski center Ormož

Da bo naše  delo še bolj kvalitetno, aktualno in vam zanimivo, vas prosimo, da rešite našo kratko anketo, ki vam bo vzela 1 minuto 48 sekund časa, nam pa bo podala koristne informacije.

Za vstop v ANKETO, prosimo, kliknite tukaj.

HVALA!!!

 

Preberi več

OBVESTILO - MCO je postal enota LJUDSKE UNIVERZE ORMOŽ

Spremenjena lokacija MCO

Spoštovani!

Obveščamo vas, da se je Mladinski center Ormož preselil na novo lokacijo, in sicer v ormoški grad, na naslov Kolodvorska cesta 9.

Lepo vabljeni v naše nove grajske prostore!

Preberi več