Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo
in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

mco

Kontaktni podatki

Telefon: 02 719 41 41 Mobitel: 040 345 281
Elektronski naslov: mcormoz@siol.net
MCOINFO >> Obvestila

Božiček za en dan

 Tudi letos je Mladinski center Ormož zbirno mesto akcije Božiček za en dan. Darila sprejemamo do torka, 4. 12., vsak delavnik od 9. do 17. ure, v ormoškem gradu.

Če želite sodelovati v akciji, se prijavite na spletni strani www.bozicekzaendan.si, kjer je objavljen seznam otrok ali odraslih, navodila za pripravo škatel in zbirna mesta, kamor oddate svoje darilo.

Božički se morajo najprej registrirati, nato izbrati otroka, ki ga želijo obdariti, in pri tem navesti tudi zbirno mesto, kamor bodo škatlo dostavili. Okrašeno, napolnjeno in z etiketo opremljeno škatlo nato dostavite na zbirno mesto.

Da pridejo škatle v prave roke, poskrbimo mi in akcija Božiček za en dan.

Preberi več

PRIJAVA na e-obveščanje

 Tukaj se lahko prijavite na e-obveščanje.

Preberi več

Mesečni plan za mesec oktober

Ewelina se predstavi

Zdravo! I’m Ewelina from Poland and I will live in Ormoz for 4 months, thanks to the project Erasmus+ European Voluntary Service #EVS. Well, many of you probably think… “Erasmus+ EVS? No idea! Is it related to universities?” There are Erasmus+ projects related to higher education, like university exchange, however EVS is something different.

It is a volunteering project that gives opportunity to young people to go abroad, be active and productive, meet new people and travel. You do not have to be a student. Actually, if you finished highschool and have no idea what to do next or if you want to find out what you really like… EVS could be your answer! You have to be 17 – 30 years old. What is extra important: project is financed, so no worries about being hungry all the time!  As a volunteer you will get pocket money, money for food, you will also have accommodation provided and travel cost reimbursed. Sounds cool, yeah?

And what do I do here in Ormoz? I became a part of MCO team and I support activities in youth center. I will organise meetings about Poland and European projects, and I hope to have lots of fun!

Zdravo! Ime mi je Ewelina in prihajam iz Poljske. V Ormožu bom naslednje 4 mesec, to pa zaradi projekta Erasmus+ Evropski prostovoljski servis #EVS. Verjetno ste pomislili - “Erasmus+ EVS? Nimam pojma! Mogoče je povezano s študentsko izmenjavo?” Res je, so tudi Erasmus+ projekti, ki so povezani z višjo izobrazbo, kot so študentske izmenjave, ampak EVS je nekaj drugega.

To je prostovoljski projekt, ki daje priložnosti mladim ljudem, da lahko gredo v tujino ter so lahko aktivni in produktivni, spoznajo nove ljudi in potujejo. Ni potrebno, da si študent. Pravzaprav, če si končal srednjo šolo in ne veš kaj bi počel v prihodnosti ali pa želiš preprosto ugotoviti kaj te v resnici zanima. EVS bi lahko bil tvoj odgovor! Star moraš biti med 17 in 30 let. In kaj je še posebej pomembno: projekt je financiran, tako da ni strahu da bi bil lačen! ???? Kot prostovoljec boš dobil denar za hrano. Dobil boš tudi zastonj nastanitev ter povrnjene potne stroške. Sliši se dobro, a?

In kaj počnem v Ormožu? Postala sem del ekipe MCO - Mladinski center Ormož, enota Ljudske univerze Ormož in podpiram aktivnosti v mladinskem centru. Organizirala bom različne dogodke, predstavljala Poljsko in Evropske projekte. Predvsem pa upam, da bom uživala. Ewelina Sobecka #EVS #Erasmusplus #MCO #Movit #slovenia

Preberi več

Iščemo prostovoljce za izvajanje mladinskih delavnic

Vsi, ki vas zanima delo z mladostniki in moderiranje manjših skupin se nam lahko z novim šolskim letom 2018/2019 pridružite kot prostovoljci pri izvajanju Mladinskih delavnic.

Preberi več

Erasmus+ projekt Empowered for the future - letovanje v Novem Vinodolskem

Ljudska univerza Ormož smo partner Erasmus+ projekta Empowered for the future, v katerem sodelujemo z Udrugo udomitelja i obiteljskih domova "Nada" Ivanec, ki je projekt prijavila, in Udruženjem Nova generacija iz Bosne in Hercegovine. 

Projekt je prvenstveno namenjen mladim, ki živijo v rejniških družinah, pa tudi vsem drugim ranljivim skupinam ter posameznikom z manj priložnosti. 

 

V okviru projekta bomo mladim omogočili srečanje v Novem Vinodolskem na Hrvaškem, ki bo od 21. avgusta do 30. avgusta. K sodelovanju vabimo mlade od 15 do 23 leta. Na voljo je 10 mest za dekleta in 10 za fante. Skozi delavnice in druženja bomo mlade iz rejniških družin in otroke z manj priložnostmi pripravili na samostojno življenje, razširili njihovo socialno mrežo, jim pomagali ozavestiti njihove kvalitete, močne plati in priložnosti, gradili njihovo samozavest in samospoštovanje ter jih opolnomočili za vstop na trg dela. 


Poleg vzgojnih in poučnih vsebin pa bo še vedno tudi dovolj časa za druženje z mladimi iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine, za zabavo, kopanje in morske užitke.

 

Delavnice in letovanje je za mlade udeležence brezplačno, saj projekt financira Evropska unija.

 

Vabimo vse, ki se želijo družiti, se mimogrede še česa naučiti ter preživeti prijeten in brezskrben čas na morju, da se prijavijo do 15. julija 2018 na Ljudski univerzi Ormož, Vrazova ulica 12, 2270 Ormož ali pošljejo izpolnjene izjave in soglasje.

 

V poletnem času bomo izvedli še pripravljalni sestanek, v katerem bomo sodelujočim natančno pojasnili vse podrobnosti.

Preberi več

Razpis UNESCO za mlade strokovnjake

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo javni razpis: Poziv k sodelovanju v UNESCO programu za mlade strokovnjake 2018. 
Program je namenjen mladim diplomantom z različnih področij. Izbrani kandidati bodo z Unescom sklenili pogodbo za obdobje enega leta, z možnostjo podaljšanja. Rok za prijave je 31. maj 2018. 
Več podrobnosti najdete na --> 

Preberi več

Anketa

Pozdravljeni! Ker želimo izboljšati kakovost naših vsebin, smo za vas pripravili kratko anonimno anketo. Prosimo, če si vzamete nekaj minut in s klikom tukaj pričnete z izpolnjevanjem ankete. 

Preberi več

Zimske počitniške aktivnosti

Analiza ankete "Dnevni center MCO"

Analiza ankete "Dnevni center MCO" je dostopna tukaj.

Preberi več

Analiza ankete "Poznavanje in ocena delovanja MC Ormož"

 

Analiza ankete Poznavanje in ocena delovanja MC Ormož je dostopna tukaj.

Preberi več

Obisk na delovnem mestu

MCO NA VELIKO ODPIRA SVOJA VRATA

DNEVNI CENTER MCO VABI! Vrata MCO so odprta vsak delavnik do 16. ure. Tukaj se lahko družite, učite, zabavate.
Po predhodnem dogovoru vam - učencem in dijakom - lahko nudimo brezplačno učno pomoč. Tukaj lahko realizirate svoje ideje, predstavljate svoje konjičke. Prostor MCO lahko koristite za razvijanje talentov, mladi umetniki, znanstveniki, raziskovalci, zato
PRIDITE V DNEVNI CENTER MCO!

Preberi več

Anketa- Mladinski center Ormož

Da bo naše  delo še bolj kvalitetno, aktualno in vam zanimivo, vas prosimo, da rešite našo kratko anketo, ki vam bo vzela 1 minuto 48 sekund časa, nam pa bo podala koristne informacije.

Za vstop v ANKETO, prosimo, kliknite tukaj.

HVALA!!!

 

Preberi več

OBVESTILO - MCO je postal enota LJUDSKE UNIVERZE ORMOŽ

Spremenjena lokacija MCO

Spoštovani!

Obveščamo vas, da se je Mladinski center Ormož preselil na novo lokacijo, in sicer v ormoški grad, na naslov Kolodvorska cesta 9.

Lepo vabljeni v naše nove grajske prostore!

Preberi več