Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo
in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi. Preberite več o piškotih.

mco

Kontaktni podatki

Telefon: 02 719 41 41 Mobitel: 040 345 281
Elektronski naslov: mcormoz@siol.net
MCOINFO >> Projekti

Počitniški kompas 2017

EVS predstavitev

Naša EVS prostovoljca, Amila in Emrah, sta v okviru EVS projekta Grow with us, ki ga omogoča program Erasmus+, izdelala predstavitev o možnostih, ki jih EVS nudi mladim. Predstavitev si lahko ogledate tukaj.

Preberi več

Slovenski dnevi knjige v Ormožu 2017

Z željo vzdrževati bogato kulturno dogajanje v lokalnem okolju, ozaveščati in dvigovati  bralno kulturo nudimo v sklopu Slovenskih dnevov knjige tudi v Ormožu prostor mladim in starejšim za  izražanje različnih mnenj in kulturnih praks. 

Letos bodo v organizaciji Knjižnice Franca Ksavra Meška Ormož in Ljudske univerze Ormož, enote Mladinski center Ormož Slovenski dnevi knjige v Ormožu potekali od 19. do 22. aprila 2017, na dveh lokacijah: v prostoru ormoške knjižnice na naslovu Žigrova ulica 6b in v prostoru Mladinskega centra v ormoškem gradu na naslovu Grajski trg 3.

Program:

Preberi več

EVS projekt GROW WITH US

EVS projekt: Grow with us

(Številka projekta: 2016-3-SI02-KA105-013913)

Sodelujoči državi: LJUDSKA UNIVERZA ORMOZ (Slovenija) –gostiteljska organizacija in Udruzenje "Mladi Volonteri" (Bosna in Hercegovina) – pošiljajoča organizacija

Trajanje EVS mobilnosti: 2 mesca (od 10. aprila do 9. junija 2017)

Kot organizacija, ki izvaja prvi gostiteljski projekt, smo se odločili, da najprej vključimo dva prostovoljca za EVS mobilnost dveh mesecev. Izmed prijavljenih mladih smo za udeležbo v projektu izbrali Emraha Kazaza in Amilo Hodžić iz Bosne in Hercegovine.

Evropsko prostovoljsko službo bosta opravljala znotraj širokega nabora aktivnosti, pri katerih jim lahko nudimo vso potrebno pomoč in podporo. Med drugim so to: različne kulturne dejavnosti, dejavnosti na področju multimedije (fotografija, računalniško oblikovanje, 3D tiskanje), glasbeno ustvarjanje, literarne dejavnosti,  športne aktivnosti, sodelovanje v lokalnem okolju na področju vinogradništva, vrtnarstva, hortikulture, zeliščarstva in kmetovanja, turizem in prosti čas.

Prisotnost mladih prostovoljcev iz drugega kulturnega, jezikovnega in verskega okolja bo nedvomno poživila in popestrila naše lokalno okolje. S projektom »Grow with us« želimo mlade iz naše okolice nagovarjati, da izkoristijo možnosti, ki jih ponujata program Erasmus+ in EVS. S prostovoljcema, ki ju bomo gostili, bomo preko predstavitvenih aktivnosti obveščali zainteresirano javnost o rezultatih, doseženih z našim projektom in jih informirali o dogodkih, ki jih bomo organizirali. Zavzemali se bomo za oblikovanje različnega promocijskega gradiva (zloženke, videi), ki bo prosto dostopno in javno objavljeno.

Emrah in Amila bosta z nami v Ormožu 2 mesca,  in sicer od 10. aprila do 9. junija 2017.

Vabimo vas, da ju toplo sprejmete in obiščete v prostorih Mladinskega centra Ormož, v ormoškem gradu ali ju počastite s svojim obiskom na njunih organiziranih aktivnostih.

Preberi več

KLAUDIJIN BLOG

Klaudija Bogdan je varovanka Zavoda za usposabljanje, delo in varstvo dr. Marijana Borštnarja Dornava, Delovne enote VDC Ormož in se od leta 2008 vključuje v zunanje aktivnosti na Mladinskem centru Ormož. Vsak četrtek od 11. do 14. ure opravlja lažja administrativna dela na računalniku. Ker je Klaudija oseba z izdelanimi stališči, nazori in pogledi na življenje in družbo, bo za vas pisala BLOG.

 

Vabljeni k branju in komentiranju.

 

Preberi več