What we do

V prvi vrsti vas vzpodbujamo, da aktivno in koristno preživljate svoj prosti čas in si ob tem nabirate še koristne izkušnje za življenje in kariero. V našem četrtem letu delovanja so najpogostejše ponudbe s področja klubskega programa in neformalnega izobraževanja, pridobivanja socialnih veščin in rekreacije.

  • Formalno in neformalno izobraževanje
  • Gledališke predstave
  • Šport
  • Prostovoljno delo

Zabave in koncerti

Kvalitetne zabave in koncerti so vsekakor potreben ventil za sproščanje mladostne energije in tudi stresov, a jih, žal, zaradi neobstoja primernih klubskih prostorov, ne moremo organizirati v zadovoljivem številu. ÄŒe ste glasbenik, mlada glasbena skupina ali zgolj strastni ljubitelj mehanske glasbe, kakršne koli zvrsti, vas vabimo k sodelovanju. Kjer sta želja in volja, se pot vedno najde, če pa je govora o tematskem večeru ali zabavi, še toliko hitreje. se Trudimo se, v sodelovanju s Klubom ormoških študentov, da ključna obeležja življenja mladostnika (kot so začetek in konec počitnic, pust in novo leto, valentinovo in noč čarovnic, …) ostanejo prav posebej zaznamovana.

Delavnice, tečaji

Zaenkrat je več kot gole zabave ponudbe programov neformalnega izobraževanja. ÄŒez vse leto organiziramo delavnice, tečaje in druge oblike pridobivanja znaj, veščin, spretnosti in razvijanja skritih talentov in potencialov za vse zainteresirane javnosti različnih starosti (otroke, mlade in starejše – posamezno ali primerno za vse skupaj). Ključnega pomena so ponudba kvalitetnih in zanimivih vsebin ter seveda kompetentni izvajalci, strokovnjaki svojih področij, ki udeležencem omogočijo, da preživijo prosti čas na zabaven in koristen način ter se bogatijo z izkušnjami za življenje, ki jih v formalnem izobraževanju večinoma nimajo možnosti pridobiti. (Vse to si lahko beležijo v Nefiks – indeks neformalnega izobraževanja.)

Če imate kakšne želje, nam jih sporočite, poiskali bomo strokovnjake, zbrali skupino in vam omogočili prijetno izobraževanje. Morda ste sami strokovnjaki na določenih področjih? Pomagali bomo, da bodo vaše znanje, sposobnosti, talenti pomagali drugim.

Do sedaj smo uspešno izvajali: tečaj španščine, retorike, lepopisja, ličenja, ročnega pletenja, digitalne fotografije, rolanja, vodne aerobike, delavnico mreženja, ustvarjalne delavnice za otroke in/ali mlade ter odrasle, delavnice za osebnostno rast mladostnikov Mladi in zadovoljni, ki smo jih v okviru OIV izvajali na Gimnaziji Ormož.

Zaželena in dobro obiskana so tudi predavanja različnih strokovnih področij (medosebni odnosi, vzgoja in odraščanje, ekologija, …). Že četrto leto bomo izvajali Šolo za kvalitetnejše starševstvo, ki ga je vedno do sedaj na podlagi javnega razpisa podprlo Ministrstvo RS za delo, družino in socialne zadeve.

Imaš vprašanje?

Odprti smo za vsakršne vaše pobude in vam bomo po naši najboljši moči pomagali in se v okviru naših zmožnostih maksimalno potrudili, da jih bomo skupaj uspešno izpeljali. Nekaj dogodkov, ki so bili plod takega sodelovanja, se je že zvrstilo. Naj jih bo še veliko več…

Če imate predloge, ideje ali komentarje, jih ne držite zase, saj nam bodo pomagali oblikovati program, ki bo v veselje vsem nam.