Erasmus+ projekt empowered for the future

Letovanje v Novem Vinodolskem

Ljudska univerza Ormož smo partner Erasmus+ projekta Empowered for the future, v katerem sodelujemo z Udrugo udomitelja i obiteljskih domova "Nada" Ivanec, ki je projekt prijavila, in Udruženjem Nova generacija iz Bosne in Hercegovine.

Projekt je prvenstveno namenjen mladim, ki živijo v rejniških družinah, pa tudi vsem drugim ranljivim skupinam ter posameznikom z manj priložnosti.

V okviru projekta bomo mladim omogočili srečanje v Novem Vinodolskem na Hrvaškem, ki bo od 21. avgusta do 30. avgusta. K sodelovanju vabimo mlade od 15 do 23 leta. Na voljo je 10 mest za dekleta in 10 za fante. Skozi delavnice in druženja bomo mlade iz rejniških družin in otroke z manj priložnostmi pripravili na samostojno življenje, razširili njihovo socialno mrežo, jim pomagali ozavestiti njihove kvalitete, močne plati in priložnosti, gradili njihovo samozavest in samospoštovanje ter jih opolnomočili za vstop na trg dela.

Poleg vzgojnih in poučnih vsebin pa bo še vedno tudi dovolj časa za druženje z mladimi iz Hrvaške in Bosne in Hercegovine, za zabavo, kopanje in morske užitke.

Delavnice in letovanje je za mlade udeležence brezplačno, saj projekt financira Evropska unija.

Vabimo vse, ki se želijo družiti, se mimogrede še česa naučiti ter preživeti prijeten in brezskrben čas na morju, da se prijavijo do 15. julija 2018 na Ljudski univerzi Ormož, Vrazova ulica 12, 2270 Ormož ali pošljejo izpolnjene izjave in soglasje.

V poletnem času bomo izvedli še pripravljalni sestanek, v katerem bomo sodelujočim natančno pojasnili vse podrobnosti.