Ewelina se predstavi

Zdravo! Ime mi je Ewelina in prihajam iz Poljske

Zdravo! Ime mi je Ewelina in prihajam iz Poljske. V Ormožu bom naslednje 4 mesece, to pa zaradi projekta Erasmus+ Evropski prostovoljski servis #EVS. Verjetno ste pomislili - “Erasmus+ EVS? Nimam pojma! Mogoče je povezano s študentsko izmenjavo?” Res je, so tudi Erasmus+ projekti, ki so povezani z višjo izobrazbo, kot so študentske izmenjave, ampak EVS je nekaj drugega.

To je prostovoljski projekt, ki daje priložnosti mladim ljudem, da lahko gredo v tujino ter so lahko aktivni in produktivni, spoznajo nove ljudi in potujejo. Ni potrebno, da si študent. Pravzaprav, če si končal srednjo šolo in ne veš kaj bi počel v prihodnosti ali pa želiš preprosto ugotoviti kaj te v resnici zanima. EVS bi lahko bil tvoj odgovor! Star moraš biti med 17 in 30 let. In kaj je še posebej pomembno: projekt je financiran, tako da ni strahu da bi bil lačen! ???? Kot prostovoljec boš dobil denar za hrano. Dobil boš tudi zastonj nastanitev ter povrnjene potne stroške. Sliši se dobro, a?

In kaj počnem v Ormožu? Postala sem del ekipe MCO - Mladinski center Ormož, enota Ljudske univerze Ormož in podpiram aktivnosti v mladinskem centru. Organizirala bom različne dogodke, predstavljala Poljsko in Evropske projekte. Predvsem pa upam, da bom uživala. Ewelina Sobecka #EVS #Erasmusplus #MCO #Movit #slovenia


Zdravo! I’m Ewelina from Poland and I will live in Ormoz for 4 months, thanks to the project Erasmus+ European Voluntary Service #EVS. Well, many of you probably think… “Erasmus+ EVS? No idea! Is it related to universities?” There are Erasmus+ projects related to higher education, like university exchange, however EVS is something different.

It is a volunteering project that gives opportunity to young people to go abroad, be active and productive, meet new people and travel. You do not have to be a student. Actually, if you finished highschool and have no idea what to do next or if you want to find out what you really like… EVS could be your answer! You have to be 17 – 30 years old. What is extra important: project is financed, so no worries about being hungry all the time!  As a volunteer you will get pocket money, money for food, you will also have accommodation provided and travel cost reimbursed. Sounds cool, yeah?

And what do I do here in Ormoz? I became a part of MCO team and I support activities in youth center. I will organise meetings about Poland and European projects, and I hope to have lots of fun!